טרום בכורה - קורטט
קורטט
במאי: דסטין הופמן
שחקנים: מגי סמית, מייקל גאמבון, בילי קונולי פאולין קולוניס,
אנגליה, 2012, 103 דקות
הרצאה לפני הסרט: ירון שמיר
בבית ביצ'ם, בית אבות למוזיקאים בדימוס ההתרגשות גדולה. יום ההולדת של המלחין הדגול ג'וזפה ורדי קרב, ולכבודו מתכוננים הדיירים למופע גאלה מיוחד שמטרתו לאסוף תרומות ולהבטיח את המשך פעילותו של המקום.
אלא ששמועה על הגעתה של דיירת חדשה וחשובה, סולנית סופראן ידועה, משבשת את שגרתם של הדיירים, שגרה המורכבת בד"כ מארוחות בוקר שקטות ליד החלון, משחקי קלפים והתרפקות נוסטלגית על ימי התהילה המפוארים בעבר.
כמתבררת זהותה של הדיירת החדשה, דומה כי הסדר המוכר עומד להשתנות ללא שוב ואף לסכן את ערב הגאלה המיועד, שכן הזמרת היא לא אחרת מג'ין הורטון האגדית (מגי סמית) חלק מרביעיית קוורטט ידועה, אשר שלושת החברים האחרים באותו הרכב: רג'י הרציני, ווילפורד המתחכם, וסיסי הקופצנית, כבר שוהים בבית ביצ'ם. חברי השלישיה מקבלים את פניה של הדיירת החדשה באיבה מוצהרת, נוטרים עדיין טינה על מעשה שהיה אי שם לפני שלושים שנה, אירוע שבעקבותיו נקטע סבב ההופעות העולמי שלהם, בשיא הצלחתם. "האישה היא בוגדנית והפכפכה" שר הטנור בריגולטו של ורדי, ומסכם את כל שאנו צריכים לדעת על המעשה הוא.
האם יצליחו הארבעה לשים את עוינות העבר מאחוריהם? האם האהבה למוסיקה תגבר על הקנאה האישית? האם דווקא לקראת סתיו חייהם, תתחיל פריחה של אהבה חדשה?
"QUARTET", סרטו הראשון של דסטין הופמן כבמאי, הוא פנינה אמיתית של חום, מוזיקה, צחוק ואהבה, נוסחה בטוחה לחימום הלב והאוזניים גם יחד.
17-01-2013 20:00 17-01-2013 20:00 Asia/Jerusalem טרום בכורה - קורטט